Monday, October 31, 2011

My CPI GTR 180 Specification.. :-)


Hallo semua..kali ni ak nk cite sal specification moto CPI GTR 180 ni..sebelum ak beli ak pn tak tahu apa spce dia..yg ak tw body dia cantik dan 169 CC..

Specification CPI GTR 180 (Malaysia)
Engine                 : 1 cylinder, 4 stroke , Liquid cooled
Displacement       : 169 cc
Compression rate : 10.3 : 1
Bore x Stroke      : 61 x 57.8mm
Oil Tank              : 9 Liter
Front Suspension : Hydraulic fork
Rear Suspension : Oil pneumatic shock absorbers (Adjustable)
Front tire            : 110/70/17
Rear tire             : 120/80/16
Transmission      : Automatic CVT
Gross weight      : 116 Kg
Starter               : Electronic / Kick
Front disc brake : 280mm
Rear disc brake  : 210mm
Max. Power       : 8.9KW / 7000 RPM
Max Torque       : 15N-M/5000 RPM
Dimensions (L x W x H) : 1932mm x 725mm x 1163mm
Lubricating system : Separation
Battery               : 12V / 9 AH

Meter RPM       : 0 --> 11000
Speed meter      : Km/h or MpH (Digital,Adjustable)
Trip meter          : YES (Digital)
ODO meter        : YES (Digital)
Clock                 : YES (Digital)
Speed ration      : YES (Digital,Adjustable)
Fuel Indicator       : YES
Fuel meter            : NO
Oil Indicator         : YES
High beam indicator                : YES
Direction indicator                   : YES
Radiator temperature indicator : YES

Brake Light           : LED
Front light             : Projector (High and low)
Direction light        : Bulb (front and rear)
Number plate light : Bulb (rear)
Compartment        : YES


Ok itu sahaja yang dapat ak kongsi dengan korang tentang spesifikasi moto CPI GTR 180 ak ni..ni spesifikasi malaysia la..negara lain ak tak tahu la plak kan...ada pe2 yang korang nak tanya..just leave ur comment..thanks..

14 comments:

  1. bro.. kat mane nak cai seat dy r bro..
    aq punyer dah hilang r bro..
    aq dok kat klang..

    ReplyDelete
  2. Salam bro..aku tgh survey2 psl moto ni..so cm ne ngn condition n maintenance moto ni?? ok ke?? if ikutkn aku. aku nk amk je..lantak la pe org kata..but at least, aku ader info sket psl moto ni..

    ReplyDelete
  3. Sory ak terlupa pasal blog ni..haha..

    Mr Bulan : Klau nk senang ko g je naza motor, bleh order kt sana, ak xtw sgt area KL n Selangor..ak kt penang skarang..

    Affan : kalau ko penah guna skuter sebelom ni, so maintenance mmg xde masalah la..sbb mto2 jenis skuter ni maintenance dia tinggi skit..tp kalau dh minta, apa2 pn bleh bro..ak main sebat je mto ni sbb mmg ak minat lama dh..haha..apa yg beza dgn skuter biasa dari segi maintenance dia, ak rasa tayar dia la..mahal la skit dari tayar biasa, sbb tayar dia besa..condition plak, so far mmg ak puas hati..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. setakat ni naza xde kuarkan model 180 ni.......yang GTR180 ni under CPI....kilang dia kat johor...dealer dia dekat Batu Caves.....services centre pon kat situ gak....

    ReplyDelete
  6. hi bro, i pun baru dapat gtr 180 ku 2 hari je, tapi ada sikit confuse kat speedo meter ia, tu LAP function xtau macam fungsikan, bro how about yours?

    ReplyDelete
  7. ak da pakai moto nie dkat setahun..setkat nie ak puas aty la..pada sape2 nak beli moto nie jgn pikir pe yg org lain ckap

    ReplyDelete
  8. Moto ni sesuai utk jln jauh tak?

    ReplyDelete
  9. Moto ni sesuai utk jln jauh tak?

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum smua along angah2 GTR 180.Gua dah pakai moto ni dlm setahun lebih.Performancce OK especially dia punya pickup.Response semasa first low gear Instance.Selama gua layan moto ni belum ade lagi major issue yg gua nampak.Cuma yg agak merisaukan sikit kat tempat gua belum ada kedai yg jual dia punya parts sebab gua rasa its a high time gua kena tukar dia punya belting dan baru2 ni ntah boleh terlupa plak nak unlock disk lock...daaahh dented sikit.
    Gua appreciate kalau ada sapa2 yg dah pakai bike ni & tau plak price list utk parts dia tolong beritau gua harga BELTING & Rear Brake disc.TQ

    ReplyDelete
  11. hahai. na tanya, harga moto ni sekarang berapa ya ?? mcm berminat lah . thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Mimi..hrga market dlm
      Rm 12k..sy pun pki Gtr180 duk P.j..tp igt nk upgrade amin Sym200.. Condition 9/10 tayar std xpernah tukar milage 100k br .klau minat ble add fb sy @zamri ismail..

      Delete
  12. facebook = CPI GTR MALAYSIA,.

    moto ni biase la scooter,maintanence dia tinggi skit,
    rege pn skang dh mura dlm 8k kot dh dpt,

    ReplyDelete